EAST BOLTON RESIDENCE

PROJECT MANAGER AND CO-DESIGNER WHILE AT _NATUREHUMAINE ARCHITECTS

The client dreamt of building a country house in perfect symbiosis with its natural environment, nestled into his beautiful plot of wooded land in Quebec’s Eastern Townships,  This rugged, sloped site came to a natural plateau just below its highest point, becoming the perfect location to erect the house.

The house is characterized by two stacked volumes; a wooden clad volume anchored into the mountain supports a cantilevering ground floor volume above. This gable roofed volume raised into the air gives the sensation that the house is floating amongst the trees. Vast views of Mount Orford and the valley below are framed by a long horizontal strip window. The kitchen and master bathroom are carved out of a black volume at the centre of the house dividing living spaces from the master bedroom.

Area: 1500 sqft   |   Year: 2014    |    Photo credit:  Adrien Williams & David Dworkind